Leven en laten leven

zoals het was toen hij daar woonde, ook kun je er vele van zijn schilderstukken bekijken die geheel anders zijn dan wat er in het rijkmuseum hangt en bovendien in een totaal andere stijl geschildert zijn maar al met al ook erg mooi een leuk om te zien. Na dat ook weer meegemaakt te hebben ging mijn kunsttocht weer door en gepakt en gezakt met allerlei leuke dingen die ik vanuit Amsterdam en Nuenen had meegenomen ging mijn reis dus weer door en deze keer moest ik dan de trein nemen naar Deventer omdat dat die stad het dichtst bij Gorssel licht waar het museum MORE staat, dit museum is gebaseerd op modern realisme, nou ja zeg, eigenlijk geen flauw idee waar dat over zou moeten gaan maar daar was ik natuurlijk voor op weg naar Deventer omdat is even te gaan bekijken.

Gorssel is een lieflijk en pittoresk dorpje dat tussen Deventer en Zutphen ligt, het museum is werkelijk verbazingwekkend mooi, modern en groot, er is van alles te bekijken op kunst gebied en als jij net als ik van een minimalistische stijl houd dan is dit de plek waar je je zeker thuis zult voelen.

In het museum kwam ik iemand tegen die toevallig ook een kleine tocht had gemaakt om museums te bezoeken en vertelde mij onder het genot van een kop koffie in het museum( er is een grote koffieshop bij ) dat hij naar een expo was geweest in Naarden van Daan Lemaire en dat het hem zeer had aangesproken, daar dat deze kunstenaar met glas werkt.

Hij vertelde zulke mooie verhalen over wat hij daar had kunnen bekijken dat ik plots toch wel héél nieuwsgierig werd om dat ook eens van dichtbij te zien, daarnaast vertelde hij ook dat hij mij uiterst aanraadde eerst de website van Daan te bezoeken want hij had er geen flauw idee van tot welke datum de expo zou duren, dus zo gezegd zo gedaan ik ging de website van Daan opzoeken Daanlemaire.nl 

En wat ik daar zag deed mijn mond voor de tweede keer openvallen, ik stapte dan ook weer direct op de trein richting Naarden om al die mooie spullen eens met mijn eigen ogen te kunnen bewonderen en daarbij ook nog eens de kunstenaar in levende lijven te kunnen begroeten, iets wat niet mogelijk meer was met de voorafgaande.